English

English 10th Class objective Question 2020

English Objective Matric Exam 2020 ” ME AND THE ECHOLOGY “class 10,Important Question For Board Exam 2020 ,matric 2020 ka objective Question 2020 , Matric 2020 objection question ka model paper 


1. In this lesson, the narrator talks about how he advises everybody what they should do to protect the:
(a) elderly
(b) ecology
(c) children
(d) Pedestrians
  Answer – C  

2. The narrator told Mr Williams not to burn leaves as it is …… for the air and ecology.
(a) excellent
(b) bad
(c) good
(d) helpful
  Answer – B  

3. Jim asked Ms Greene to keep the old newspapers for the school-going children who …… them.
(a) burnt
(b) bought
(c) read
(d) collected

  Answer – D


4. Jim told Mr Johnson that it would reduce ….. and save ecology if he did not use her car for travelling to short distances.
(a) petrol
(b) pollution
(c) weight
(d) diesel
  Answer -B   

5. Jim’s mother told him that he used up ….. by watching television all the time.
(a) petrol 
(b) water 
(c) electricity 
(d) time

  Answer – C  


6. Who is the author of ‘Me and the Ecology Bit’ ?
(a) John Hutchinson 
(b) Joan Lexau
(c) Toni Morrison 
(d) None of these
  Answer – B  

7. It is hard to get people to work for …

(a) Environment
(b) Harmony
(c) Forestation
(d) Ecology
  Answer – D  

8. What did the author do for environment ?

(a) Doing Plantation 
(b) Avoiding Pollution
(c) By Awaring People 
(d) None of these
  Answer – C  

9. To whom did the author tell that you should not burn the leaves ?

(a) Mr. John
(b) Mr. Williams
(c) Mr. Charles
(d) None of these
  Answer – D  

10. Which route does the author follow ?

(a) Physical Route 
(b) Communication Route
(c) Paper Route
(d) None of these
  Answer – C  

11. What according to author is good for garden ?

(a) Fertiliser
(b) Irrigation
(c) Compost
(d) None of these
  Answer – C  

12. What type of pollution is created by compost, according Mr. Williams ?

(a) Air Pollution
(b) Nose Pollution
(c) Noise Pollution 
(d) None of these
  Answer – B  

13. Which word in the passage is known as “filth’ ?

(a) Garbage
(b) Compost
(c) Ecology
(d) Lawn
  Answer – A  

14. Where was Mrs. Greene piling new spapers ?

(a) Next to her garbage bags
(b) In the corner of garden .
(c) Anywhere in campus
(d) None of these
  Answer – A   

15. What does Mr. Williams actually mean to say to Jim ?

(a) Compost is not suitable for plants
(b) Compost is not environment friendly
(c) Compost smells up the whole street
(d) None of these

  Answer – C 


bihar board matric ka Question kaisa hota hai . how to pass in class 10th bihar board . bseb model paper 2020 class 10. 10th board paper 2020. 10th objective Question 2020. matric ka model paper 2020. matric Question 2020. class 10