ME AND THE ECHOLOGY BIT

English Objective Matric Exam 2021 ” ME AND THE ECHOLOGY BIT “Important Question For Board Exam 2021

English 10th Class objective Question 2020 | English Objective Matric Exam 2020 ” ME AND THE ECHOLOGY “class 10,Important Question For Board Exam 2020 ,matric 2020 ka objective Question 2020 , Matric 2020 objection question ka model paper  Me and the ecology Bit in hindi


me and the ecology bit question answer

1. In this lesson, the narrator talks about how he advises everybody what they should do to protect the:

(a) elderly

(b) ecology

(c) children

(d) Pedestrians

  Answer – C  


2. The narrator told Mr Williams not to burn leaves as it is …… for the air and ecology.

(a) excellent

(b) bad

(c) good

(d) helpful

  Answer – B  


3. Jim asked Ms Greene to keep the old newspapers for the school-going children who …… them.

(a) burnt

(b) bought

(c) read

(d) collected

  Answer – D


4. Jim told Mr Johnson that it would reduce ….. and save ecology if he did not use her car for travelling to short distances.

(a) petrol

(b) pollution

(c) weight

(d) diesel

  Answer -B   


5. Jim’s mother told him that he used up ….. by watching television all the time.

(a) petrol 

(b) water 

(c) electricity 

(d) time

  Answer – C  


6. Who is the author of ‘Me and the Ecology Bit’ ?

(a) John Hutchinson 

(b) Joan Lexau

(c) Toni Morrison 

(d) None of these

  Answer – B  


7. It is hard to get people to work for …

(a) Environment

(b) Harmony

(c) Forestation

(d) Ecology

  Answer – D  


8. What did the author do for environment ?

(a) Doing Plantation 

(b) Avoiding Pollution

(c) By Awaring People 

(d) None of these

  Answer – C  


9. To whom did the author tell that you should not burn the leaves ?

(a) Mr. John

(b) Mr. Williams

(c) Mr. Charles

(d) None of these

  Answer – D  


me and the ecology bit objective questions

10. Which route does the author follow ?

(a) Physical Route 

(b) Communication Route

(c) Paper Route

(d) None of these

  Answer – C  


11. What according to author is good for garden ?

(a) Fertiliser

(b) Irrigation

(c) Compost

(d) None of these

  Answer – C  


12. What type of pollution is created by compost, according Mr. Williams ?

(a) Air Pollution

(b) Nose Pollution

(c) Noise Pollution 

(d) None of these

  Answer – B  


13. Which word in the passage is known as “filth’ ?

(a) Garbage

(b) Compost

(c) Ecology

(d) Lawn

  Answer – A  


14. Where was Mrs. Greene piling new spapers ?

(a) Next to her garbage bags

(b) In the corner of garden .

(c) Anywhere in campus

(d) None of these

  Answer – A   


15. What does Mr. Williams actually mean to say to Jim ?

(a) Compost is not suitable for plants

(b) Compost is not environment friendly

(c) Compost smells up the whole street

(d) None of these

  Answer – C 

class 10th english objective question 2021

दोस्तों आपको यहां पर मैट्रिक परीक्षा 2021 के लिए अंग्रेजी का महत्वपूर्ण ऑब्जेक्टिव प्रश्न दिया गया है। जो मैट्रिक परीक्षा 2021 के लिए बहुत महत्वपूर्ण है। तथा आप इंग्लिश का मॉडल पेपर का पीडीएफ डाउनलोड कर सकते हैं। पीडीएफ का लिंक नीचे दिया गया।

Class 10th English Objective Question

 S.N ENGLISH PROSE SECTION OBJECTIVE
 1The Pace For Living 
 2 Me And The Ecology Bit 
 3Gillu 
 4What Is Wrong with Indian Film 
 5Acceptance speech 
 6Once Upon A Time 
 7The Unity Of Indian Culture 
 8Little Girl Wiser Than Man
 S.N ENGLISH POETRY SECTION OBJECTIVE
 1God Made The Country
 2Ode On Solitude
 3Polythene Bag 
 4Thinner Than A Crescent
 5The Empty Heart
 6Koel
 7The Sleeping Porter
 8Martha
 S.N  Supplementry English Reader -II
 1The January Night
 2Allergy
 3The Bet
 4Quality
 5Sun And Moon
 6Two Horizones
 7Love Defiled

Friends, here you have been given important objective questions of English for Matriculation 2021. Which is very important for the matriculation exam 2021. And you can download PDF of English model paper. Link to PDF given below.