English

English Objecive Question Matric  2020

Matric 2020 Question English” GILLU ” Objective Question class 10th Board Exam 2020 , bihar board objective question English ,english ka objective Question 2020 , for board exam 2020


1. This lesson is about true friendship between a human being and a /an :

(a) animal
(b) alien
(c) microorganism
(d) ghost

 Answer – A  


2. Everyone told the narrator that the squirrel would not ……… after being attacked so badly by the crows.

(a) move
(b) eat
(c) live
(d) sleep

 Answer – C     


3. When the narrator sat down to write, Gillu wanted to catch her :

(a) attention
(b)pen
(c) papers
(d) hair

 Answer – A  


4. Gillu favourite food was :

(a) rice
(b) bread
(c) kaju
(d) jam

 Answer – C  


5. The narrator liked to believe that on some ……… day, Gillu would come back to life as a small Juhi flower,

(a) autumn
(b) spring
(c) winter
(d) summer

 Answer – B  


6. Who has written ‘Gillu’ ?

(a) Mahadevi Verma
(b) Satyajit Ray
(c) Puran Singh
(d) Vidyapati

 Answer – A   


7. Mahadevi Verma was a leading poetess of the ………. school of poetry :

(a) Chayavadi School
(b) Revolutionary School
(c) Bhakti School
(d) None of these

 Answer –  A  


8. Mahadevi Verma was the receipient of which of the following award ?

(a) Mangal Prasad Prize
(b) Bharat Bharti
(c) Padma Bhushan
(d) All of these

 Answer – D  


9. Mahadevi Verma was an elected fellow of…………….. Akademi :

(a) Sahitya
(b) Sangit Natak
(c) Kala
(d) None of these

 Answer – C  


10. To which game does the writer compare the crows play ?

(a) To bite and fly
(b) To hide and seek
(c) Both ‘a’ and ‘b’
(d) None of these

 Answer – B  


11. What did she see which was amazing ?

(a) A tiny baby running
(b) A tiny baby squirrel
(c) A tiny baby squirrel in running
(d) None of these

 Answer – B  


12. How many wound did the squirrel have ?

(a) One
(b) Two
(c) Five
(d) Seven

 Answer – B  


13. What was everyone’s remark about the wounded squirrel?

(a) It would survive
(b) There is half chances of survival
(c) It would not survive
(d) None of these

 Answer – A  


14. Which of the following name was given to the squirrel?

(a) Gauti
(b) Gill
(c) Gillu
(d) Gilla

 Answer – C  


15. Give the meaning of amazing ?

(a) Wonderful
(b) Astonishing
(c) Joyfull
(d) None of these

 Answer – B


matric ka question, matric ka question 2020, matric ka question answer, matric ka question paper, matric ka question paper 2020, matric ka question 2019, matric ka question bank, matric ka question answer 2020 ka,