THE PACE FOR LIVING

English Objective Question Matric Exam 2021 ! THE PACE FOR LIVING Objective Question Class 10th 2021

English Objective Question answer 2021  English Objective Question ” THE PACE FOR LIVING ” Matric Exam 2021 ,the pace for living question answer,10th Class English Objecte Questnion Answer 2021 ,English ka model paper 2021 matric Exam 2021 


The pace for living ka question answer

1. “The Pace for Living’ is written by :

(a) Aung San Suu Kyi
(b) Toni Morrison
(c) R. C. Hutchinson
(d) Satyajit Ray

 Answer – C  


2. In “The Pace for Living’, the writer captures the agony of …. man.

(a) modern
(b) ancient
(c) future
(d) uncivilized

 Answer – A  


3. The main character in the play which the author saw was a/an …….corn-merchant.

(a) elderly
(b) handicapped
(c) young
(d) diabetic

 Answer – A  


4. The author admits that quick travel does not give the traveller the real …… of travel.

(a) pains
(b) pleasure
(c) dreams
(d) knowledge

 Answer – B 


5. Slow thinkers have a disadvantage when it comes to earning a :

(a) car
(b) factory
(c) living
(d) holiday

 Answer –  C 


6. R.C. Hutchinson was a …………

(a) American Novelist
(b) British Novelist
(c) French Novelist
(d) Italian Novelist

 Answer – B  


7. Where did the author see a play in which a corn-merchant was the chief character ?

(a) Budapest
(b) Milan
(c) Dublin
(d) Conteburry

 Answer – C  


8. Who had the fantastic notion of spending £ 10 on a holiday ?

(a) Son of Corn-merchant
(b) Daughter of Corn-merchant
(c) Father of Corn-merchant
(d) Wife of Corn-merchant

 Answer – D   


9. Who was cheating the corn-merchant ?

(a) His Son
(b) His Nephew
(c) His Daughter
(d) His Wife

 Answer – B  


10. Who didn’t dislike the rapid movement of life?

(a) Corn-merchant
(b) Nephew of Corn-merchant
(c) The Author
(d) Wife of Corn-merchant

 Answer – C  


The pace for living objective question

11. Who did like fast travelling?

(a) The Corn-merchant
(b) The wife of Corn-merchant
(c) The Author
(d) None of these

 Answer – C  


12. Which word in the passage stands for worship ?

(a) Adore
(b) Esprit
(c) Escapiert
(d) Dispair

 Answer – A  


13. Which tribe did the author belong?

(a) Fast thinkers
(b) Slow thinkers
(c) Steady thinkers
(d) None of these

 Answer – B  


14. How many girls were there in the film ?

(a) Two
(b) Three
C) Four
(d) Five

 Answer – B


The pace for living ka objective question

10th board paper 2021| 10th objective question 2021| matric objective question 2021| bihar board model paper 2021|  10th bihar board model paper 2021| bihar board model paper 2021 10th| bihar board math, 10th board exam paper 2021 |

Read More :

Class 10th English Objective Question

 S.N ENGLISH PROSE SECTION OBJECTIVE
 1The Pace For Living 
 2 Me And The Ecology Bit 
 3Gillu 
 4What Is Wrong with Indian Film 
 5Acceptance speech 
 6Once Upon A Time 
 7The Unity Of Indian Culture 
 8Little Girl Wiser Than Man
 S.N ENGLISH POETRY SECTION OBJECTIVE
 1God Made The Country
 2Ode On Solitude
 3Polythene Bag 
 4Thinner Than A Crescent
 5The Empty Heart
 6Koel
 7The Sleeping Porter
 8Martha
 S.N  Supplementry English Reader -II
 1The January Night
 2Allergy
 3The Bet
 4Quality
 5Sun And Moon
 6Two Horizones
 7Love Defiled