English Objective Question Matric Exam 2021 ! THE PACE FOR LIVING Objective Question Class 10th 2021

Bihar Board ( BSEB ) PDF

English Objective Question answer 2021  English Objective Question ” THE PACE FOR LIVING ” Matric Exam 2021 ,the pace for living question answer,10th Class English Objecte Questnion Answer 2021 ,English ka model paper 2021 matric Exam 2021 


The pace for living ka question answer

1. “The Pace for Living’ is written by :

(a) Aung San Suu Kyi
(b) Toni Morrison
(c) R. C. Hutchinson
(d) Satyajit Ray

 Answer – C  


2. In “The Pace for Living’, the writer captures the agony of …. man.

(a) modern
(b) ancient
(c) future
(d) uncivilized

 Answer – A  


3. The main character in the play which the author saw was a/an …….corn-merchant.

(a) elderly
(b) handicapped
(c) young
(d) diabetic

 Answer – A  


4. The author admits that quick travel does not give the traveller the real …… of travel.

(a) pains
(b) pleasure
(c) dreams
(d) knowledge

 Answer – B 


5. Slow thinkers have a disadvantage when it comes to earning a :

(a) car
(b) factory
(c) living
(d) holiday

 Answer –  C 


6. R.C. Hutchinson was a …………

(a) American Novelist
(b) British Novelist
(c) French Novelist
(d) Italian Novelist

 Answer – B  


7. Where did the author see a play in which a corn-merchant was the chief character ?

(a) Budapest
(b) Milan
(c) Dublin
(d) Conteburry

 Answer – C  


8. Who had the fantastic notion of spending £ 10 on a holiday ?

(a) Son of Corn-merchant
(b) Daughter of Corn-merchant
(c) Father of Corn-merchant
(d) Wife of Corn-merchant

 Answer – D   


9. Who was cheating the corn-merchant ?

(a) His Son
(b) His Nephew
(c) His Daughter
(d) His Wife

 Answer – B  


10. Who didn’t dislike the rapid movement of life?

(a) Corn-merchant
(b) Nephew of Corn-merchant
(c) The Author
(d) Wife of Corn-merchant

 Answer – C  


The pace for living objective question

11. Who did like fast travelling?

(a) The Corn-merchant
(b) The wife of Corn-merchant
(c) The Author
(d) None of these

 Answer – C  


12. Which word in the passage stands for worship ?

(a) Adore
(b) Esprit
(c) Escapiert
(d) Dispair

 Answer – A  


13. Which tribe did the author belong?

(a) Fast thinkers
(b) Slow thinkers
(c) Steady thinkers
(d) None of these

 Answer – B  


14. How many girls were there in the film ?

(a) Two
(b) Three
C) Four
(d) Five

 Answer – B


The pace for living ka objective question

10th board paper 2021| 10th objective question 2021| matric objective question 2021| bihar board model paper 2021|  10th bihar board model paper 2021| bihar board model paper 2021 10th| bihar board math, 10th board exam paper 2021 |

Read More :

Class 10th English Objective Question

 S.N  ENGLISH PROSE SECTION OBJECTIVE
 1 The Pace For Living 
 2  Me And The Ecology Bit 
 3 Gillu 
 4 What Is Wrong with Indian Film 
 5 Acceptance speech 
 6 Once Upon A Time 
 7 The Unity Of Indian Culture 
 8 Little Girl Wiser Than Man
 S.N  ENGLISH POETRY SECTION OBJECTIVE
 1 God Made The Country
 2 Ode On Solitude
 3 Polythene Bag 
 4 Thinner Than A Crescent
 5 The Empty Heart
 6 Koel
 7 The Sleeping Porter
 8 Martha
 S.N   Supplementry English Reader -II
 1 The January Night
 2 Allergy
 3 The Bet
 4 Quality
 5 Sun And Moon
 6 Two Horizones
 7 Love Defiled

Bihar Board ( BSEB ) PDF
You might also like